MENGHAPUSKAN KEMISKINAN

Friday, February 25, 2011

PILIHANRAYA KECIL MERLIMAU DAN KERDAU HANGAT..


Get cash from your website. Sign up as affiliate.


Kuala Lumpur, 24 Feb. 2011.

Pakatan Rakyat yang juga adalah pakatan pembangkang di Malaysia sudah banyak kali melakukan perbuatan yang tidak sepatutnya sebagai rakyat Malaysia yang sudah aman dan makmur ini.

Wajarkah mereka menyamakan keadaan di Malaysia dengan Mesir, Tunisia, Libya dan lain-lain negara Timur Tengah yang diancam rusuhan dan demonstrasi besar-besaran rakyat mereka?

Tentulah perkara utama yang rakyat Malaysia harus ingat ialah keadaan mereka di sini jauh lebih aman daripada di sana. Kerajaan pilihan rakyat kini iaitu kerajaan Barisan Nasional terbukti amat ikhlas dan bertanggungjawab terhadap negara ini.

Demokrasi hidup subur di Malaysia. Malah pakatan pembangkang telah menjadi kerajaan pilihan rakyat di Selangor, Pulau Pinang, Kelantan dan Kedah. Tetapi rakyat di negeri-negeri tersebut tidak berpuas hati dengan kezaliman kerajaan pakatan pembangkang ini. Kerajaan Pulau Pinang sendiri menganiaya rakyat bangsa Melayu dan membantu mereka hangat-hangat tahi ayam dan tidak ikhlas. Mereka hanya mementingkan kaum Cina sahaja untuk kepentingan ekonomi mereka.

            PAKATAN RAKYAT ATAU PAKATAN KRONITetapi keadaan Melayu yang ditindas di Pulau Pinang itu tidak berlaku di Kedah, Selangor atau Kelantan. Kaum Cina atau India semakin kaya raya dan bebas berniaga.

Buatlah kajian. DAP adalah parti ultra Cina yang sangat merbahaya kepada kaum Melayu. Jika mereka memerintah, kek ekonomi orang Melayu akan semakin kecil. Jika ada pun peluang ekonomi, mereka akan dapat dengan skala kecil sahaja.

Pulau Pinang dengan majoriti penduduknya adalah orang Cina pasti akan terus mengekalkan DAP sebagai kerajaan mereka. Pulau Pinang berpotensi menjadi Singapura kedua jika kaum Melayu terus menyokong Pakatan Rakyat. PAS dan PKR tidak mampu untuk membela nasib orang Melayu lagi.


Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Justeru itu, saya minta orang Melayu terus menyokong Barisan Nasional kerana hanya Barisan Nasional yang lebih adil dan bertanggungjawab kepada semua kaum di Malaysia ini.

Saya yakin, jika Pakatan Rakyat diizinkan oleh rakyat memerintah Malaysia, orang Melayulah yang akan tertekan. Keadaan ini akan menyebabkan Malaysia terjerumus ke lembah pergaduhan kaum. Kesannya sukar untuk digambarkan. Tetapi apa yang pasti, pada masa itu, orang Melayu akan mengamuk dan keadaan semakin tegang.

Apa pun, keadaan boleh pulih semula jika keadilan dan orang Melayu kembali berkuasa. Mana mungkin mereka dengan senang nak serah kuasa kepada kaum lain yang mereka masih anggap sebagai pendatang haram walaupun mereka sendiri yang halalkan kerakyatan mereka dahulu.

Apa pandangan anda?
No comments: